Δημοτικό Σχολείο Μαραθοκάμπου



Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ο Bansky και η Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το κλίμα.

Ο Banksy (γεννημένος το 1974) είναι γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης του γκραφίτι. Το πραγματικό του όνομα είναι Robert Banks και ξεκίνησε τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες στους δρόμους του Μπρίστολ σε ηλικία 16 ετών.
Τα έργα του είναι συνήθως σατιρικά, σχολιάζοντας ζητήματα πολιτικής και κουλτούρας, με συχνή χρήση του στένσιλ. Αν και έδρα του είναι το Λονδίνο, η τέχνη του συναντάται επίσης σε πόλεις εκτός της Βρετανίας.

















Ένα όχι -και τόσο περίτεχνο αυτή τη φορά- έργο του Banksy βρεθηκε στο  κανάλι της περιοχής Regent στο Λονδίνο μετά την αποτυχία της διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη.
O πιο γνωστός καλλιτέχνης γκραφίτι του κόσμου, του οποίου την ταυτότητα δεν γνωρίζει κανείς έγραψε με μεγάλα κόκκινα γράμματα «Δεν πιστεύω στο φαινόμενο του θερμοκηπίου». Τα γράμματα χάνονται σχεδόν κατω από το νερό σε ένα τοίχο του καναλιου Regent και αποδίδει με το πιο εύστοχο και ειρωνικό τρόπο την απογοήτευση του καλλιτέχνη για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή.